Årets artist

SlinCraze08 014

SlinCraze

Rapperen Nils Rune Utsi, kjent som SlinCraze, har blitt kåret til årets samiske artist 2013 av Sápmi Music / Scene Finnmark.

Årets samiske artist får god hjelp av Sápmi Music til å nå ut til et større publikum. Sápmi Music bidrar med kompetanse, kapital og nettverk.

Tidligere har artister som Johan Sara Jr, Adjágas, Elin Kåven og Niko Valkeapää vært årets samiske artist. 

Håper på nasjonalt gjennombrudd

SlinCraze er beæret og veldig glad over å bli utvalgt som årets samiske artist. Tidligere ble han tildelt det aller første Ramp-stipendet av Åge Aleksandersen, som sa at Nils Rune Utsi er et av landets aller største uoppdagede talenter. 

– Med Rock City Namsos og Sapmi Music i ryggen, har jeg for alvor fått en sjanse til å satse på nasjonalt gjennombrudd. Det betyr også at det kommer en ny plate i løpet av året. Alle i bandet gleder seg og ser fram til et spennende musikkår, sier rapperen. 

Kai Somby i Sápmi Music gleder seg til å samarbeide med rapperen fra Masi.

– Han er en veldig dyktig og karismatisk artist, en av Norges beste rappere. På tross av sin unge alder allerede har vært en fullverdig artist i mange år. Det blir spennende å samarbeide med en artist som opptrer i en annen musikksjanger enn de tidligere vinnerne, sier produsent Kai Somby.

Fakta om Nils Rune Utsi

Født 1990, fra Masi i Kautokeino kommune
Rapper på samisk
Har utgitt plata SlinCraze i 2011 (Spotify: http://open.spotify.com/album/1V2YrvnV4lr7l5nlVfSjzC)
Har tidligere blant annet deltatt på by:Larm i 2005, Døgnvill-festivalen i Tromsø i 2009 og spilt på kongens 70-årsdag. 

Tidligere årets samiske artister

- 2012 Niko Valkeapää
- 2011 Elin Kåven
- 2010 Adjágas
- 2009 Johan Sara jr.

 
 

Om oss

Sápmi Music er en egen enhet under Scene Finnmark, og har som hovedoppgave å bruke musikk til å bevare samisk kulturarv og kulturkompetanse. Vi skal ...

Les mer